maanantai 20. elokuuta 2012

Experience is the best teacher

Tästä postauksesta tulee varmasti aika tylsä koska ei  ole oikein uutta kerrottavaa tallilta, eikä edes uusia kuvia! Paitsi että koulu on alkanut ja nyt alkaa aikamoiset viikonputket ilman ponia): Mutta viikonloput sitten hyödynnetään tallilla ja vietetään siellä muutenkin mahdollisimman paljon aikaa!

Oltiin nyt viikonloppuna pe, la ja su tallilla ja oli ihanaa nähdä poniakin vaikka siitä ei ollut kuin se viikko kun viimeksi nähtiin:) Olen siis Ypäjällä opiskelemassa ja siellä tälläkin hetkellä. Anniina sitte taas opiskelee Liviassa Paimiossa eläintenhoitajaksi, joten ollaan molemmat viikot pois kotoa ja viikonloput sitte vaan kotona. Ypäjällä on kyllä menny suht hyvin ja kaikki ihmiset ja opettajat täällä on tosi mukavia. Kouluun ei tunnu rasittavalta lähteä kun aihe on kiinnostava:) Viime viikolla meillä oli enimmäkseen opistonalueeseen tutustumista mut kyllä sinne viikkoon pari oppituntiaki mahtu. Meillä oli ainaki varusteoppia, yrityslaskennan perusteita, hevosen anatomiaa ja fysiologiaa + ratsastus- ja ajotunti.

Tallilla yritettiin taas ajaa Coralla pitkästä aikaa, viimeks kun koitettiin niin hän ei siinä oikeen toiminu. Poni oli sillon 2-3 vuotias joten aateltiin et hän olis nyt aikuistunu vähän kun on kuitenkin jo 6 -vuotias. Käytiin ensin kentällä ohjasajamassa ponia ja tultiin sitten takasin talliin ja laitettiin kärryt perään. Tallista kentälle päästiin leivän voimalla, mut kentällä poni jumitti ja seisoi vaan paikallaan. Sitten kun useitten käskyjen ja varmaan 20 minuutin päästä suostui liikkumaan niin poni teki kauheita loikkia eteen ja hyppi pystyyn. Päästiin kentältä pellolle ja siellä sama juttu. Poni ihan tärisi ja oli peloissaan kuten pienempänäkin kun oli kärryjen edessä. Päätettiin sitten varmaan tunnin-puolentoista taistelun jälkeen ettei meidän ponista tarvii tulla sitte ajoponia ja otettiin kärryt pois. Ponikin selvästi huokas helpotuksesta.

Poni ei selvästi ollut vaan ponimainen vaan se pelkäs kärryjä. Ehkä joskus toiste sitten ja ihan pikkuhiljaa ponikin pääsis pelostaan eroon. Mutta nyt se saa jäädä ja keskitytään viikonloppusin ponin kanssa vaan kivoihin juttuihin ja viikolla vuokraajat sitten ratsastelee:)


mul on nyt jo niiiin ikävä tätä pikkusta! perjantaina onneks nähdään hänet taas:)

anteeksi myös kuvien vähäisyys, ensi kerralla sitten parempaa postausta!:D

-eveliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti